3x Sociale content tips voor juli 2024

Door Cynthia Lukassen
Content ideeën juli

Voel jij je niet prettig bij het opscheppen over je succes bij het delen van online content? Ik ook niet! In dit blog geef ik je 3 sociale content tips voor juli 2024, waarbij je inhaakt op actuele, sociale thema’s. Zodat jij je steentje bij kunt dragen aan een inclusieve, duurzame wereld. Én tegelijkertijd laten zien waar jouw onderneming voor staat.

🌍 3 juli: International Plastic Bag Free Day

Deze dag gaat om meer dan plastic tasjes. Het werd in 1965 voor het eerst georganiseerd door de activisten van verenigingen zoals GAIA en Zero Waste Europe.

Op deze dag ligt de focus op bewustzijn van:

  • de negatieve impact die plastic verpakkingen op de planeet hebben
  • de noodzaak om alternatieven te zoeken voor wegwerp plastic zakjes en tassen
  • de alternatieven die er nu al zijn en deze in de spotlight te zetten

Break Free from Plastic Movement

Deze dag maakt onderdeel uit van de Break Free from Plastic Movement. Deze beweging bestaat uit meer dan 1900 organisaties wereldwijd die samenwerken aan minder plasticvervuiling.

Draag jij ook je steentje bij?
juli internationale plastic tas vrije dag
Bron: Zero Waste Europe

💡 Zo haak je in op deze duurzame dag:

  • 📸 Wandel je veel en kom je onderweg (veel) plastic zakjes tegen? Maak er een foto van en vertel over de impact van plastic op de natuur. 
  • ♻ Heb je ervaring met alternatieven voor plastic zakken en is dit ook relevant voor jouw doelgroep? Deel je ervaring in een blog of social media bericht. Zet dat bedrijf in de spotlight en tag het bedrijf ook.
  • 🌍 Vind je het belangrijk om goed te zorgen voor onze planeet? Deel je mening en/of feiten over de staat van onze planeet.
  • Bekijk eventueel voor meer inspiratie de website van organisator Zero Waste Europe (Engelstalig).

☯ 18 Juli: Internationale Mandeladag

Het komt bijna nooit voor dat een persoon een eigen dag krijgt. Maar Nelson Mandela was zo belangrijk voor de wereld dat de VN besloten heeft om jaarlijks op zijn geboortedag zijn leven en visie te eren.

Op deze dag organiseert de VN belangrijke evenementen, zoals rondetafelgesprekken over belangrijke thema’s gelijkheid, discriminatie en racisme.

Zijn dit thema’s die jou ook aan het hart gaan?

💡 Zo haak je in op deze inspirerende dag:

  • 💬 Deel een quote van Nelson Mandela die je inspireert en vertel hierbij jouw eigen visie, missie of anekdote.

Je kunt verschillende quotes online vinden. Kijk welke bij jou past en waar je op ‘aan’ gaat.

Voor mij zijn dat deze 3 uitspraken van Nelson Mandela:

Spreekt het jou ook aan?

Download bovenstaande afbeelding gerust om jouw inspirerende woorden een beeld te geven. Ik heb ze zelf gemaakt met Canva en een rechtenvrije afbeelding gebruikt. 

  • 🤝🏾 Organiseer je een activiteit die inclusiviteit, gelijkheid en/of saamhorigheid stimuleert. Dan is deze dag bij uitstek een moment om de achterliggende gedachte achter deze activiteit te delen. Social media content? Vergeet niet om een linkje naar de pagina op jouw website op jouw website waar mensen meer kunnen lezen.

🧒🏽 30 Juli: Internationale Dag tegen Menselhandel

Nee, dit is geen gezellig inhaakmomentje. Maar wel ééntje waar je niet genoeg aandacht voor kunt vragen, vanwege het grote belang. Want:

‘Mensen hebben geen prijskaartje, en zijn dus ook niet verhandelbaar.’

Aldus de Verenigde Naties. 

Dat klinkt voor jou misschien logisch, maar mensenhandel komt helaas nog steeds veel voor op onze planeet.

#EndHumanTrafficking

2024: Leave no child behind

De wereldwijde campagne van 2024 voor de Werelddag tegen mensenhandel dringt aan op versnelde actie om een ​​einde te maken aan de kinderhandel.

‘Maar liefst 1 op de 3 slachtoffers van mensenhandel wereldwijd zijn kinderen, waarbij meisjes onevenredig zwaar getroffen worden.

Bovendien hebben kinderen twee keer zoveel kans om te maken te krijgen met geweld tijdens mensenhandel dan volwassenen’

Aldus het laatste Global Report on Trafficking in Persons (GLOTIP) van het UNODC.

Wil je in juli ook jouw steentje bijdragen aan deze campagne?

💡 Zo haak je in op deze sociale dag:

Deel één van deze plaatjes op je sociale media-account. Ze worden beschikbaar gesteld door de VN voor alle bedrijven, community’s en personen die die hen willen helpen met deze indringende, noodzakelijke campagne.

Download één van deze plaatjes hierboven of bekijk alle beschikbare informatie en plaatjes op deze Trello pagina van de VN.

Vertel in je content wat het belang is van deze campage, maar ook waarom jij het steunt. Gebruik hashtag #EndHumanTrafficking om aan te sluiten bij deze campagne.

Dit waren 3 verschillende, sociale inhaakmomenten voor de maand juli 2024, waarbij verbinding voorop staat.

Inspirerend?

Ik deel elke maand 3 sociale dagen, waar je op in kunt haken. Zodat je ook online bijdraagt aan meer verbinding én laat zien waar je voor staat.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief als je elke maand de nieuwste tips in je mailbox wilt ontvangen.